Lex Pott

Lex Pott, geboren in 1985, heeft een eigen ontwerpstudio in Rotterdam. Hij is cum laude afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven in 2019. In zijn werk gaat hij terug naar de basis. Materialen die hij toepast zijn dan ook voornamelijk hout, steen en metaal. Hij besteedt veel aandacht aan analyse en materiaalonderzoek. Hieruit ontstaat de innovatieve en interessante vormgeving waar zijn werk bekend om staat. Hij heeft al verschillende awards in ontvangst mogen nemen. Hij wordt dan ook met recht gezien als een van de grote opkomende Nederlandse ontwerpers uit deze tijd.

Lex Pott

COLLECTIE

Noeud zeep

Het idee van de zeep kwam van extrusie. Met deze techniek wordt het materiaal door een matrijs geperst om sculpturale en ergonomische zeep te maken. De meeste zeep is nog steeds een blok of een reep. Hij vindt dat zeep ook sculpturaal en ergonomischer kan zijn en daarom heeft hij de zeep als een knoop gemaakt. (NOEUD in het Frans) In Typografie heeft het Franse woord NOEUD een ligatuur. Dit is een combinatie of knoop van twee letters. Dit zie je terug in het logo op de dozen.

Twist kaarsen

De meeste kaarsen zijn recht en hebben een kaarsen standaard nodig om rechtop te kunnen blijven staan. Door de mooie gebogen vorm van TWIST is hier geen standaard nodig maar staat de kaars op zichzelf al. In de TWIST kaars is de kaars en de voet gevormd uit een doorlopend stuks was waardoor de kaars zelf al een kunstobject wordt en waardoor 2 uiteindes ontstaan die alle beide als kaars aangestoken kunnen worden.

Menu